Em-match: Nederländerna herrlandslag i fotboll och Österrike herrlandslag i fotboll

25 juni, 2024

Matchen mellan Nederländerna och Österrike i herrarnas fotbolls-EM 2024 är en avgörande uppgörelse i Grupp D. Denna match spelas den 25 juni 2024 på Olympiastadion i Berlin och kommer att vara avgörande för båda lagens chanser att gå vidare till slutspelet. Båda lagen har visat bra form under turneringen och det är upplagt för en spännande kamp.

Nederländerna österrike

Bakgrundsfakta

Nederländerna har en rik fotbollshistoria och är kända för sin attraktiva och offensiva spelstil, ofta benämnd ”totalfotboll”. De har tidigare vunnit EM en gång, 1988, och har haft flera framstående spelare genom åren. Österrike har också en stark tradition inom fotboll, även om deras framgångar på den internationella scenen inte har varit lika framstående som Nederländernas. De har dock visat på en stark utveckling och är en svår motståndare för vilket lag som helst.

Aktuella ställningar i EM

Efter två spelade matcher i Grupp D är ställningen som följer:

LagMatcherVunnaOavgjordaFörloradeMålPoäng
Nederländerna21102-14
Frankrike21101-04
Österrike21013-23
Polen20022-50

Senaste matcher

Nederländerna har hittills spelat två matcher i turneringen. De vann sin första match mot Polen med 2-1 och spelade oavgjort 0-0 mot Frankrike i sin andra match. Österrike började turneringen med en seger över Polen (2-1) men förlorade sedan mot Frankrike med 0-1. Båda lagen har visat att de kan prestera på hög nivå, vilket gör den kommande matchen extra intressant.

Kommande matcher

Här är de kommande matcherna för båda lagen:

DatumMatchArena
25 juniNederländerna vs ÖsterrikeBerlin
25 juniFrankrike vs PolenDortmund

Form och taktik

Nederländerna spelar ofta en 4-3-3-formation som betonar offensivt spel och bollinnehav. Deras spelstil är snabb och teknisk, med fokus på att skapa chanser genom kreativt passningsspel. Österrike använder sig ofta av en 4-4-2-formation, vilket ger dem en balanserad approach mellan anfall och försvar. Deras spelstil är fysisk och de utnyttjar ofta fasta situationer för att skapa målchanser.

Nyckelspelare och målskyttar

För Nederländerna är Virgil van Dijk en nyckelspelare i försvaret, medan Memphis Depay och Frenkie de Jong styr spelet framåt. Depay har varit en av de främsta målskyttarna för Nederländerna under kvalet och i de inledande matcherna av turneringen. För Österrike är David Alaba och Marcel Sabitzer viktiga spelare som bidrar både defensivt och offensivt. Marko Arnautović är en annan spelare att hålla ögonen på, då han ofta är deras främsta målskytt.

Troliga laguppställningar

Nederländerna:

  • Målvakt: Jasper Cillessen
  • Försvar: Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Daley Blind
  • Mittfält: Frenkie de Jong, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum
  • Anfall: Steven Bergwijn, Memphis Depay, Cody Gakpo

Österrike:

  • Målvakt: Daniel Bachmann
  • Försvar: Stefan Lainer, Aleksandar Dragović, David Alaba, Andreas Ulmer
  • Mittfält: Marcel Sabitzer, Xaver Schlager, Konrad Laimer, Christoph Baumgartner
  • Anfall: Marko Arnautović, Michael Gregoritsch

Konkurrenter i tabellen

De största konkurrenterna för både Nederländerna och Österrike i Grupp D är Frankrike och Polen. Frankrike, som är regerande världsmästare, är alltid en tuff motståndare med stark defensiv och offensiv kapacitet. Polen har haft en tuff start men har potential att vända sin form. Utgången av matcherna mellan dessa lag kommer att vara avgörande för slutställningen i gruppen.

Matchen mellan Nederländerna och Österrike är avgörande för båda lagens chanser att avancera till slutspelet i EM 2024. Med så mycket på spel är det upplagt för en intensiv och spännande match i Berlin.

För mer detaljer och uppdateringar, besök UEFA och EM Fotboll​ (UEFA.com)​​ (UEFA.com)​​ (UEFA.com)​.