Europatipset

Europatipset är ett av de sportspel som det statliga spelbolaget Svenska Spel tillhandahåller. Det påminner om Stryktipset som också kan spelas hos Svenska Spel. Europatipset går ut på att tippa utgången i 13 fotbollsmatcher. Du väljer antingen 1, X eller 2, precis som på Stryktipset. Ettan betyder hemmaseger, krysset är oavgjort och en tvåa betyder bortaseger.

Europatipset består av matcher som plockas från hela Europa. Det är oftast matcher från de bästa ligorna i världen som är med i Europatipset och därför kan det finnas fotbollsmatcher i Tyskland, England, Holland, Spanien, Italien eller andra länder. För att vinna på Europatipset krävs minst tio rätt. För att vinna den allra högsta vinsten är det dock tretton rätt som vinner. Du kan också kombinera Europatipset med att spela på Joker. Du kan också spela olika slags system.

Om du vill spela på Europatipset så kan du antingen välja att spela online eller hos ett spelombud. För dig som inte vill spela på Europatipset på nätet utan hellre vill fylla i en kupong på vanligt sätt så måste du gå till ett spelombud. Det finns spelombud i de flesta städer och vanligtvis kan du spela på Svenska Spels spel på flera olika ställen i din hemstad. Vanliga spelombud är exempelvis kiosker, mataffärer och bensinmackar. Hos spelombuden finns speciella kuponger, märkta med Europatipset.

På kupongen finns tretton rader, där du kan fylla i ett, kryss eller två, för varje rad. Det är bara att sätta igång och tippa vilka lag du tror kommer att vinna i veckans matcher. För dig som hellre spelar online så måste du börja med att bli medlem på Svenska Spel om du inte redan är det. Därefter överför du pengar till ditt spelkonto, så du kan spela på Europatipset. Kupongerna på hemsidan ser ut ungefär som kupongerna hos spelombuden, men du fyller i dem direkt på skärmen. Du klickar helt enkelt på ett, kryss eller två, beroende på hur du vill tippa. När du fyllt i hur du vill tippa i alla tretton matcher så väljer du eventuella tilläggsspel, som Joker. Sedan är det bara att hoppas på din tur i Europatipset. Europatipset är ett roligt sportspel för dig som tycker om fotboll.