Sätt rätt tecken – Poängställning – Laguppställning och form

18 mars, 2024

Idag tänker vi ta en genomgång av hur vi gör när vi bestämmer vilka tecken som vi ska spela på olika matcher på stryktipskupongen. Vi beskriver här steg för steg hur vi tittar på poäng, laguppställning, formkurvor och experttips för att bestämma vilka tecken vi ska spela på. Vi tar en match från kupongen v11 – Manchester City – Newcastle.

tippa stryktips
Soccer Player Receives Successful Pass and Kicks Ball to Score Amazing Goal doing Bicycle Kick. Shot Made on a Stadium Championship.

Statistik hemma och borta

Börja med att titta på lagens prestationer hemma respektive borta. Vissa lag spelar bättre på sin hemmaplan på grund av stöd från hemmapubliken eller bekantskap med planen. Jämför vinst, förlust och oavgjorda matchresultat för både hemma- och bortaspel för att få en förståelse för lagens styrkor och svagheter.

Vi kikar också på hur ofta lagen kryssar både hemma och borta. Vissa lag är mycket vinna eller försvinna, alltså det blir nästan aldrig kryss. Där kan man hitta möjligheter till att ta bort krysset och göra en halvgardering med en 1:a och en 2:a.

För vår match ser poängställning och statistik ut så här:

Manchester City 14 10 4 0 – på 14 matcher hemma har man vunnit 10 och kryssat 4, inte en enda förlust.

Newcastle 14 3 2 9 – Newcastle har inte haft någon vidare säsong och man har haft problem med att ta poäng framförallt borta.

Har man råd så kan det tänkas att Newcastle skulle kunna kriga sig till ett kryss baserat på poängställning men det är även en klar kandidat för en säker etta.

Laguppställningar:

Undersök de senaste laguppställningarna och notera eventuella skador eller avstängningar som kan påverka lagens prestationer. Nyckelspelares frånvaro kan ha en stor inverkan på matchens utgång. Se också till att kolla in om det finns några taktiska förändringar som kan tänkas påverka matchen.

I vår match så ser laguppställningarna ut så här:

Manchester City

NrSpelarePosition
18Stefan OrtegaMålvakt
2Kyle WalkerBack
25Manuel AkanjiBack
3Ruben DiasBack
24Josko GvardiolBack
16RodriMittfältare
8Mateo KovacicMittfältare
47Phil FodenMittfältare
20Bernardo SilvaMittfältare
2Jeremy DokuMittfältare
52Cole PalmerAnfallare
9Erling HaalandAnfallare

Newcastle United

NrSpelarePosition
1Martin DubravkaMålvakt
5Fabian SchärBack
6Jamaal LascellesBack
4Sven BotmanBack
17Emil KrafthBack
23Jacob MurphyMittfältare
39Bruno GuimaraesMittfältare
36Sean LongstaffMittfältare
67Elliot AndersonMittfältare
33Dan BurnAnfallare
20Chris WoodAnfallare
24Allan Saint-MaximinAnfallare
28Joseph WillockMittfältare
32JoelintonAnfallare
14Alexander IsakAnfallare

Experternas tips:

Sök efter vad fotbollsexperter och analytiker säger om matchen. De kan erbjuda insikter som du kanske har missat, såsom information om lagens motivation, historiska möten mellan lagen, och andra faktorer som kan påverka resultatet. Jämför olika experter för att få en balanserad vy. Vi tittar alltid på minst 3 olika källor när vi vill veta status på lagen. De engelska experterna lever ofta väldigt nära lagen och har den senaste och bästa informationen.

Formkurvor:

Analysera lagens senaste matcher för att utvärdera deras nuvarande form. Ett lag på en vinstsvit kan ha högre självförtroende, medan ett lag som har förlorat flera matcher i rad kanske kämpar med moralen. Titta på resultaten, men överväg också prestationen i dessa matcher för att bedöma om resultaten verkligen återspeglar hur laget spelar.

Genom att kombinera denna information kan du tippa med en större sannolikhet för utgången av en match på Stryktipset. Ett bra reducerat system tillsammans med grundlig genomgång av matcherna gör att du ökar din sannolikhet för storvinster markant.

Kom ihåg att fotboll alltid innehåller oväntade element, och även den mest noggranna analysen kan inte alltid förutse utgången av en match.

/Stryktips.nu