Stryktipset

Stryktipset är ett sport- och tipsspel som funnits ända sedan 1930-talet i Sverige. Spelet hade samma utgångspunkt då som nu, att man ska tippa resultatet i tretton fotbollsmatcher, det vill säga om hemmalaget vinner, om bortalaget vinner eller om det blir oavgjort. Från spelets början var det dock bara tolv matcher som skulle tippas, men 1968 ändrade man till tretton matcher. Det är främst matcher som spelas i Sverige och England som är med på kupongerna.

Svenska Spel är det spelbolag som officiellt låter dig att tippa på Stryktipset. Det är enkelt att spela. Antingen fyller du i en kupong direkt hos ett spelombud, det vill säga i en spelbutik, affär, kiosk eller bensinmack. Eller så kan du välja att spela direkt på Internet, då fyller du i kupongen direkt på skärmen. Tanken går ut på att tippa tio rätt av tretton matcher. Ju fler rätt, desto mer pengar kan du vinna. Det är lika enkelt att fylla i kupongerna, oavsett om du spelar på Internet eller hos ett spelombud. För varje match ska du fylla i 1, X eller 2. Ettan betyder att hemmalaget vinner, krysset betyder att matchen blir oavgjort och tvåan innebär att bortalaget vinner. Det underlättar förstås om du är sportintresserad och har någorlunda koll på vilka de fotbollsspelande lagen är, så du kan vet vilket lag som har störst chans att vinna.

Stryktipset är ett av de mest välkända spelen hos Svenska Spel. Svenska Spel grundades 1997 genom en sammanslagning av Penninglotteriet och Tipstjänst. Tipstjänst har funnits ända sedan 1934 då de fick i uppgift av staten att bilda ett bolag i syfte att hindra den illegala vadslagningen. Redan samma år, närmare bestämt 20 oktober 1934, introducerades alltså Stryktipset i Svenska Spels spelutbud. Idag är Stryktipset tillsammans med Måltipset och Lotto, Svenska Spels mest kända varumärken.

Om du vill tippa på Stryktipset på Internet ska du veta att det är lika enkelt som att göra det direkt i en spelbutik. Kupongerna på nätet har samma karaktäristiska färger och samma utseende som kupongerna du fyller i på spelbutiken. Det kostar också lika mycket, oavsett om du spelar på nätet eller i butiken. Det är enkelt att sätta in pengar på ditt spelkonto via Internetbank eller kontokort. På Svenska Spels hemsida finns förstås också många andra roliga spel att pröva på. En ny spännande spelform är exempelvis Topptipset, där du kan spela på de åtta första matcherna ifrån Stryktipset. En snabbare och enklare variant av Stryktipset alltså, med en större chans att vinna.