Tips-SM

Tips-SM är den stora tävlingen för dig som är riktigt duktig på att tippa på Stryktipset. Under sex veckor varje år så pågår tävlingen som Svenska Spel ligger bakom. Första pris består utav såväl en stor summa pengar som en spännande resa i fotbollens tecken. Vad för slags resa det handlar om skiljer sig från år till år, beroende på vilka större mästerskap eller matcher som spelas. Förutom högsta vinsten så finns det många andra vinster, som pengar och resor. Du kan välja mellan att tävla individuellt eller att tävla i lag. På nätet finns det gott om lag som söker fler lagmedlemmar.

Spelet är indelat i olika etapper, en etapp per vecka. Du tävlar med ett 64-raders system (sex halvgarderingar) på Stryktipset varje vecka under sex veckor. Du får räkna dina fem bästa omgångar till tävlingen. De 13 bästa tipparna baserat på fem av de sex gångerna går vidare till ett slutspel, som består av en frågesport, en ren kunskapstävling om fotboll. Vinnaren av kunskapstävlingen vinner så hela Tips-SM och kan titulera sig svensk mästare i Stryktipset, eller Sveriges bäste tippare. Förutom chansen att vinna pengar och få en bra titel så är Tips-SM också en rolig och utvecklande utmaning. Du lär dig en hel del om tippande och fotboll under tiden som du är med i tävlingen.

På Svenska Spels hemsida kan du läsa om och följa tävlingen på nära håll. Du kan läsa intervjuer med etappvinnare och intervjuer med såväl vanliga tävlande som med branschkunniga sport (fotbolls)-intresserade. Du har en stor chans att få lära dig mer och chans att komma igång med ett regelbundet tippande.

Tips-SM är en tävling både för dig som vill tävla individuellt och för dig som hellre tar med ett gäng kompisar eller arbetskompisar och bildar ett lag. Varje lag ska bestå av fyra eller fem lagkamrater, varav en är lagledare. Var och en av lagmedlemmarna ska tippa ett eget 64-raders system varje vecka. Detta system registreras på lagmedlemmens eget spelkort. Man deltar därför också i den individuella tävlingen med sitt egen 64-rads system. Som lagmedlem har du alltså dubbla vinstchanser, både individuellt och med laget.

De tretton bästa lagen går vidare till ett slutspel och precis som i den individuella tävlingen avgörs det vilket som blir det vinnande laget genom en kunskapstävling. Du som tycker om roliga tävlingar och utmaningar borde testa Tips-SM, det är ett roligt sätt att utveckla ditt spelande.