Topptipset

Topptipset är ett av de nyare spel som det statliga spelbolaget Svenska Spel har lanserat under de senaste åren. Det lanserades 2007 och det är ett tilläggsspel till Stryktipset och Europatipset. Topptipset består av de åtta första matcherna på respektive spel. Spelets idé går ut på att ha alla rätt på dessa åtta matcher. Du tippar ett, kryss eller två, precis som vanligt. Etta innebär hemmaseger, krysset betyder oavgjort och tvåan innebär bortaseger.

Man kan tycka att det känns konstigt att spela dubbelt, alltså att först spela på Stryktipset och sedan att lägga ner några extra kronor och extra tid till att fylla i en ny kupong för att spela på Topptipset. Men det kan faktiskt vara värt de extra kronorna och minuterna. En satsad krona kan ge flera tusenlappar tillbaka. Det är alltså större chans att vinna, och det är dessutom en bättre utdelning, än Stryktipset eller Europatipset. Fördelen med att satsa några kronor på att spela Topptipset, istället för att kanske göra ett större system på Stryktipset, är också att de första åtta matcherna är de matcher som man brukar ha mest koll på. De första åtta matcherna på spelkupongen är matcherna där topplagen möts. Matcherna i de allra bästa ligorna. De sista fem matcherna på kupongen är oftast bara utfyllnad med fotbollsmatcher från de lägre serierna. Dessa kan vara svårare att tippa på. Därför kan det vara bättre att lägga några extra kronor på de matcher som är lättare att tippa på. Insatsen på Topptipset är en, fem eller tio kronor per rad.

För att spela på Topptipset så gör du precis som om du vill spela på Europatipset eller Stryktipset. Om du vill spela fysiskt, hos ett spelombud, så går du till närmaste kiosk, affär eller bensinmack, där du kan fylla i en tipskupong. För att spela online, på Svenska Spels hemsida, så krävs det att du är medlem och att du har överfört pengar till ditt spelkonto. Därefter är det bara att fylla i en kupong för att spela på Topptipset. Du fyller i den på ungefär samma sätt som om du skulle ha haft en kupong i handen. Spelstopp är på lördagar och matcherna spelas under helgen. När du väl har tippat dina åtta matcher så är det bara att luta dig tillbaka i soffan, titta på riktigt bra fotboll och hoppas att du har tippat rätt så att det blir utdelning så du får lite vinstpengar.